Tips voor het kopen van een tweedehands vrachtwagen 

Als je voor het eerst een vrachtwagen gaat kopen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je wil natuurlijk niet met een vrachtwagen blijven zitten die niet kan wat jij wil. Ook wil je een complete miskoop voorkomen. Hier zijn een aantal tips over zaken waar je op moet letten bij het kopen van een vrachtwagen. 

 

Het bouwjaar van de vrachtwagen

Het lijkt misschien wel erg voor de hand liggend, maar toch wordt het nog wel eens vergeten. Als je van plan bent om een vrachtwagen te kopen, is het belangrijk om te weten uit welk jaar de vrachtwagen komt. De vrachtwagen kan er namelijk van buiten uitstekend uitzien, maar je weet niet hoe versleten de binnenkant is. Te oude vrachtwagens hebben daarnaast vaak een lagere Euronorm en ze mogen niet op dezelfde plekken komen als andere vrachtwagens. Als je hier te laat achterkomt, is het ook mogelijk om een roetfilter op je vrachtwagen te plaatsen. Op deze manier zul je alsnog vaak op de plaatsen worden toegelaten waar je naartoe wilt. 

 

Het laadvermogen van een vrachtwagen

Je zult een vrachtwagen vast voor een bepaalde reden kopen. Dit zal waarschijnlijk zijn om producten of apparatuur te vervoeren. Bij het kopen van een vrachtwagen is het dan ook belangrijk om goed te letten op het maximale laadvermogen. Door te controleren of dit boven het gewicht ligt dat je nodig gaat hebben, kun je een hoop problemen besparen. Een vrachtwagen met een koffer is ideaal voor een variëteit van toepassingen, terwijl een laadbak of kipper vooral handig is voor in de bouwsector. Er staat een kipper te koop op verschillende plekken online. Door eerst uit te zoeken wat voor vrachtwagen je nodig hebt, kun je sneller de juiste vrachtwagen vinden.

 

De onderhoudsgeschiedenis 

Als je een vrachtwagen gaat kopen is het verstandig om een kijkje te nemen naar de onderhoudsgeschiedenis van de wagen. Als een vrachtwagen in het verleden al veel problemen heeft gehad, is het verstandig om naar een andere vrachtwagen te kijken. Wanneer je toch besluit om de vrachtwagen te kopen, kun je beter een lager bod doen op de vrachtwagen. Op deze manier zul je geld besparen wat je kunt gebruiken voor de reparaties. Het kan ook nog zo zijn dat de vrachtwagen te weinig onderhoudsbeurten heeft gehad. In dit geval kan het gebeuren dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Een optimaal onderhoudt zal ervoor zorgen dat de vrachtwagen een stuk langer mee gaat.