Goed voor jou, en het milieu!

Wellicht ben je niet in het bezit van een auto, mogelijk vanwege financiële redenen, of misschien vind je het te onhandig. Auto's nemen veel plek in, je betaalt je krom aan parkeerkosten en benzine en verzekeringen, en het kan zijn dat jij helemaal geen auto nodig hebt omdat je school, werk, huis en familie redelijk dichtbij in de buurt zijn. Dan ben je waarschijnlijk óf een fervente fietser, of een ervaren openbaar vervoer passagier!
Maar wij willen je graag wijzen op een veilige, gezonde en prettige manier van vervoer die nog niet door de massa's is ontdekt: de elektrische fiets!
Misschien gaat er een belletje bij je rinkelen of denk je juist; huh? Lees in deze blog meer over deze uitvinding.

Voor alle leeftijden en leefstijlen.

Een elektrische fiets is niet alleen voor oma's en opa's die hulp nodig hebben met heuvels op fietsen. Elektrische fietsen bestaan nog niet heel erg lang, maar worden nu al in allerlei verschillende varianten gemaakt. Zo heb je een elektrische fiets voor lange afstanden, voor transport, de stadsfiets, en de bakfiets. Of je nou een moeder bent die snel boodschappen gaat halen met de transportfiets, een oppas die haar drie oppaskinderen uit school haalt met de bakfiets of een scholier die kilometers moet maken in de vroege ochtend met de stadsfiets: voor iedereen bestaat een fiets.

Wat is nou een elektrische fiets?

Een elektrische fiets is een fiets met een accu die je kunt opladen. Dankzij deze kleine accu wordt een motor aangedreven waardoor jij met minder moeite, verder en sneller komt. Maar dit betekent niet dat je niet meer hoeft te fietsen! Het is namelijk geen scooter of brommer. Je moet zelf de wielen aandraaien door te peddelen. Je zult snel merken dat je niet meer buiten adem en bezweet aankomt bij je afspraken, en dan je vliegensvlug overal bent. Want waar je zelf een halfuur over doet, is de elektrische fiets er binnen een handomdraai. Hij fietst namelijk tot wel 25 kilometer per uur. Er zijn snellere fietsen op de markt, die heten Speed Pedelecs. Deze halen hogere snelheden, maar daar zijn ook meer regels aan verbonden voor de veiligheid van jezelf en je omgeving. Zo moet je een helm op, je foets laten verzekeren, en meer. 
Maar de elektrische fiets staat ook wel bekend als de E-bike. En met die fiets kom je overal!

Wil jij zelf wat meer lichaamsbeweging, maar zonder dat je er kapot aan gaat? Neem dan een elektrische fiets, die ook nog eens goed is voor het milieu (en je portemonnee). Geen uitstoot, geen parkeerkosten.