Het gebruik van een USB kabel

Een USB-kabel, voor de meeste mensen is het erg bekend en wordt de kabel voor verschillende toepassingen gebruikt. Waar een HDMI kabel wordt gebruikt om audio- en videobestanden af te kunnen spelen op andere apparaten, gebruik je een USB-kabel om apparaten voor andere doeleinden te verbinden. Zo kun je namelijk een USB kabel gebruiken om mediabestanden over te zetten, maar gebruiken we de kabels ook om camera’s en telefoons te koppelen aan een laptop of computer. 

USB-A en USB-2.0

De USB kabels zijn er in verschillende varianten te verkrijgen, van de reguliere kabels tot aan de kabels die geschikt zijn voor de telefoons. De meest voorkomende USB kabels zijn die met een USB-A of USB-2.0 aansluiting. 

De USB-A is een rechthoekige en nogal grote USB connector die je kunt gebruiken voor vele computers en laptops. Met deze connector kun je een muis, toetsenbord of ander apparaat aansluiten om de laptop of computer mee uit te breiden.

Een USB 2.0 is de opvolger van de USB 1.0 en kan deze een snelheid van 480 megabit per seconde aan. Deze USB kabel kan dan ook veel meer hebben en wordt deze kabel met de term High Speed aangeduid. De USB kabels zijn te verkrijgen in korte afmetingen tot aan lengtes van 60 meter, waardoor je voor iedere toepassing zult beschikken over de juiste kabel!

Het verlengen van je huidige USB kabels

Naast dat het mogelijk is om verschillende USB kabels aan te schaffen om apparaten met elkaar te verbinden, is het ook mogelijk om verlengkabels te gebruiken. De verlengkabels kun je gemakkelijk aansluiten op de huidige USB kabel en kun je de kabels met een koppelstuk gemakkelijk met elkaar verbinden. Ook kun je gemakkelijk meerdere kabels met elkaar verbinden, waardoor het niet meer nodig is om de gehele bedrading om te leggen.  

De juiste aansluiting voor ieder apparaat

Tegenwoordig zijn er vele verschillende apparaten te connecten met een specifieke of reguliere USB kabel. Waar de USB kabel voorheen vooral gebruikt werd voor computers en laptops, is het nu toegepast in vele opladers voor mobiele telefoons, camera's en andere elektronische apparaten. Met een micro USB kabel kun je bijvoorbeeld gemakkelijk foto’s, video’s en bestanden overzetten, maar zal de telefoon ook opladen wanneer deze verbonden staat met netstroom. Er zijn dus vele mogelijkheden met een USB kabel, waardoor je zelf eens zou kunnen kijken naar welke kabels jij nu over zult moeten beschikken en je deze direct in gebruik kunt nemen!