Beter worden in gamen? Hier wat tips!

Gamen is al een lange tijd een populaire hobby onder jongens en mannen maar we zien tegenwoordig ook steeds meer meisjes achter de controller klimmen. Het aanbod aan gamespellen wordt namelijk ook steeds breder waardoor er voor ieder wat wils is. Van vechtspelletjes tot aan avonturen en van leerspelletjes tot aan echte meidenspellen. Er zijn maar weinig thema’s waar geen spel van gemaakt is. Als gamen je hobby is of gaat worden dan wil je hier natuurlijk graag beter in worden. Hoe je dat doet vertellen we je graag in dit blog.

De juiste apparatuur

Wanneer je begint met gamen zal je in principe ieder soort apparatuur nog wel kunnen gebruiken. Je moet het spelletje tenslotte nog leren en als alles nog niet helemaal meewerkt is dat nog geen groot probleem. Wanneer dit wel een probleem kan worden is als je het gamen wat serieuzer wilt oppakken en je dus beter wilt worden. Als je apparatuur dan niet werkt zoals je dat zou willen en bijvoorbeeld erg traag is, dan is de lol van het gamen er al snel af. De juiste apparatuur is daarom van groot belangrijk al betekent dit niet meteen dat je ook de meest dure apparatuur moet aanschaffen. Ook game computers die gemiddeld geprijsd zijn kunnen prima voldoen aan wij jij nodig hebt. Wil je, je game pc zelf samenstellen? Dan hoeft dit ook niet meteen duizenden euro’s te kosten. Juist op deze manier kan je zelfs nog een beetje op geld besparen als je het slim aanpakt.

Oefening baart kunst

Iets leren kost tijd en dat geldt ook voor gamen. Waarschijnlijk kon je vroeger ook niet meteen lopen, fietsen of zwemmen en gamen is eigenlijk hetzelfde. Om er goed in te worden moet je oefenen. Heel veel oefenen. En oefenen kost tijd. Zorg dus dat je de tijd hebt en deze vrije tijd ook aan het gamen wilt besteden. We zeggen nu natuurlijk niet dat je al het andere moet laten vallen zoals school en vrienden maar als je echt goed in gamen wilt worden moet je het toch wel een paar uur per week minimaal doen. Vooral de ontwikkeling van je motoriek is belangrijk. Hoe fijner jij bewegingen kan maken, des te beter te controller doet wat jij wilt.

Gamen doe je (vaak) niet alleen

Wanneer je de meer populaire online games gaat spelen zal je al snel merken dat je niet alleen bent. Je speelt meestal in een groep of community. Maak hier ook zeker gebruik van. Door de grote variatie binnen deze groep en de verschillende gamers en levels kan je hier zoveel van leren. Gamen lijkt een individuele hobby maar is het zeker niet. Juist door te gamen met anderen wordt jij zelf een betere speler.