Drie tips voor het ontdekken van jouw beleggingsplatform

Wanneer je van start gaat met beleggen komt er opeens heel veel informatie op je af. Eerst zal je moeten leren hoe je verstandig kunt beleggen en welke strategie bij jou past. Daarna moet je nieuwe platformen leren kennen en weten wat kun kosten en regels zijn. Een hele klus! Om erachter te komen welk beleggingsplatform de ideale keuze voor jou is, we hebben we drie tips voor het vinden van jouw perfecte beleggingsplatform!

Tip 1: lees reviews

Om te ontdekken welk platform het beste bij jou past, kan het handig zijn om verschillende reviews te raadplegen. Er zijn verschillende soorten reviews, die samen een goed beeld geven over een platform. Wie anders dan de gebruikers zelf kunnen immers beoordelen hoe het platform voor hun is? Er zijn daarom websites waar gebruikers hun bevindingen kunnen delen, zoals bijvoorbeeld BUX reviews. Deze websites geven jou dus een goed overzicht in het oordeel van verschillende mensen. Kwantiteit is in dit geval zeer handig! Daarnaast is kwaliteit ook belangrijk. Daarom zijn er ook uitgebreide reviews van ervaren beleggers, die kun kennis en ervaring gebruiken om jou te vertellen wat er goed of minder goed aan een beleggingsplatform is. 

Tip 2: bekijk het aanbod

Misschien kan je het al terugvinden in enkele reviews, maar het aanbod van beleggingsplatformen is ook van belang. Wanneer een broker verschillende financiële markten aanbiedt, kun je eenvoudig je portfolio spreiden. Een voorbeeld van een broker met een groot aanbod is AvaTrade. Hier kun je beleggen in cryptocurrency’s, ETF’s, aandelen, grondstoffen en forex. Kortom, AvaTrade heeft een zeer uitgebreid assortiment, wat voor veel beleggers zeer handig is. Ook kun je deze ervaringen terugvinden in AvaTrade reviews, waar gebruikers aangeven dat ze zeer blij zijn met het diverse aanbod.

Tip 3: een goede klantenservice

Ook de klantenservice van een broker is zeer belangrijk. Dit punt wordt vaak door beginnende beleggers vergeten, maar juist voor beginnende beleggers is goed contact met het platform belangrijk. Beginnersfouten zijn zo gemaakt en veel beginners hebben hiermee te maken. Een goede klantenservice kan jou in deze gevallen weer op weg helpen. Wanneer je op zoek gaat naar een geschikt beleggingsplatform, is het dus handig om te kijken wat mensen van de klantenservice vinden. Zijn ze actief en op verschillende manieren bereikbaar? Zijn mensen tevreden met de afhandeling van klachten? Allemaal vragen die ook belangrijk voor jou kunnen zijn. Net als de taal waarin de klantenservice actief is. Indien je graag een Nederlandstalige klantenservice wil hebben, kan een Nederlands platform goed bij jou passen.